On Sunnuntai, isänpäivä, vapaapäivä. Aurinko paistaa.
Aivan loistava päivä eristäytyä yksin työhuoneeseen ja alkaa pohtimaan työtä..

Isänpäivä (ja) työt. Mikä voisikaan olla otsikossa yhdistävä tekijä?

Tottahan isät kuuluvat perheisiin. Pienten lasten isät osallistuvat entistä enemmän perheiden arkeen – töistä on voitu jopa hakea osa-aikaisuutta tai muita joustoja perheiden arjen pyörittämiseen. Kiitos kaikkien eri etuuksien ja perheitä tukevien järjestelmien.

Olen iskä. Mutta olisi kohtuutonta kirjoittaa vain iskien näkökulmasta. Tasa-arvo asiantuntijat ampuisivat minut alas kuin viattoman sorsan syysjahdissa.

Eli siis. Otetaanpa uudestaan. Työelämä on muuttunut hektiseksi. On suorittamista entistä enemmän. Koronan aikaan on tullut etätyömahdollisuus enemmän käyttöön ja tunnetuksi.
Lisäksi erilaiset vähennykset ja supistukset kuormittavat työpaikoissa.

Kysynkin ihan suoraan:

Minkälaisena koet perheen arjen pyörittämisen ja työssä viihtymisen yhtä aikaa? Tarkoituksella siis näin positiivisen kautta😊 Voisi kysyä työssä kuormittumisen ja perhearjen yhteyttä…

Ne tutut aamuiset vuodatukset… ”tänään ei sitten hoitoon lähtö mennyt ihan kuin Strömsössä (käytinkö jo toisen kerran blogissani tätä Strömsötä – vahinko..)”, ”mutta oli pakko vaan soittaa tutulle, että hakis ne tytön kurahousut meiltä, kun piti olla tasalta palaverissa..”, ”vitsi, kun siellä hammaslääkärissä ei ajat koskaan pidä – webinaari ois alkanut samaan aikaan”.

Tuttua arjen touhua. Mutta kuinka voin itse töissä? Entä kotona?
Helpottaako se paljon, kun kaveri lohduttaa, että ”se on niin lyhyt aika, kun lapset ovat pieniä – nauti nyt”. Entäs se riittämättömyyden tunteen aiheuttama kuormitus?
Tai pahimmillaan työnantajan ymmärtämättömyys lapsiperheen joustojen suhteen?

Niinpä. Hyvähän minun on näitä heitellä täältä rauhallisen ja leppoisan isänpäivän illassa.
Mutta huomaan sen joskus yksilötyönohjauksissa – tarve puhua laajenee kiireen kautta siviiliin. Eli usein siihen perheeseen.

Olisipa hieno juttu, että meillä kaikilla olisi hyvä olla työpaikalla ja sitten perheen kanssa. Ja vielä kun osaisimme nauttia ja ottaa niistä voimaannuttavat asiat itselle talteen. Ettei menisi ne puurot ja vellit sekaisin.

Oikein hyvää isänpäivää😊